Personeelsrekrutering en selectie

Personeelsrekrutering ook wel werving en selectie genoemd, verwijst naar het proces van aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten voor een (vaste) baan of tijdelijk werk, in lijn met de strategie en doelstellingen van een organisatie of onderneming. Het is onderdeel van het personeelsbeleid van een onderneming of openbare dienst dat soms wordt uitbesteed aan dienstverleners of overheden actief in arbeidsbemiddeling. Een goed wervings- en selectieproces is strategisch belangrijk voor ondernemingen om concurrerend te blijven, doordat het onderscheid wordt gemaakt door het talent dat aanwezig is, en heeft een directe impact op bedrijfsresultaten.

Personeelswervingsinstrumenten

Een organisatie die invulling zoekt voor een functie, kan gebruikmaken van zeer veel instrumenten. Enkele voorbeelden zijn:

  • interne werving
  • referral recruitment (ook via-via werving genoemd)
  • directe benadering of headhunting
  • eigen website of vacaturesite
  • print advertenties in dagbladen of specialistische bladen (bijvoorbeeld vakbladen)
  • adverteren via internet zoekmachines, jobsites of social media
  • cv's zoeken in een vacaturebank met eigen cv-bank
  • contacten met scholen en universiteiten
  • presentaties op beurzen, seminars en evenementen
  • adverteren via andere media zoals tv, radio, outdoor, guerrillamarketing, etc

 

Wanneer men een, permanente of tijdelijke, invulling van functies wenst, dan spreek men van werving en selectie of Personeelsrekrutering. Een wervings- en selectieorganisatie werft dan een nieuwe medewerker voor de opdrachtgever. De medewerker komt direct in dienst van de opdrachtgever. De wervings- en selectieorganisatie ontvangt vaak een fee over het bruto jaarsalaris van de werknemer. Hoewel veel W&S-organisaties generiek werven, zijn er ook zeker specialisten op de markt. Er zijn in Nederland meer dan 1000 werving & selectie bureaus. Er zijn grote verschillen in de kwaliteit tussen bureaus. Er bestaat één officieel keurmerk (Summum.nu) voor werving & selectie bureaus. Veel bureaus werken op basis van no cure, no pay en metname de gevestigde bureaus werken op basis van exclusiviteit. De gemiddelde vergoeding voor een werving & selectie bureau bedraagt 20% tot 25%.

 

Personeelsrekrutering en personeelsselectie

Via Bsearch kan u een overzicht vinden van interessante B2B bedrijven actief in personeelsrekrutering, personeelsselectie ...

Personeelsrekrutering via HAY GROUP

 

Hay Group is een wereldwijd adviesbureau. Wij maken met organisaties de strategie concreet, ontwikkelen talent, zorgen dat mensen effectiever werken en dat ze gemotiveerd zijn om optimaal te presteren.

Hay Group is a global management consulting firm that works with leaders to transform strategy into reality. We develop talent, organise people to be more effective and motivate them to perform at their best. Our focus is on making change happen and helping people and organisations realise their potential.

We have over 2,600 employees working in 86 offices in 48 countries. Our clients come from the private, public and not-for-profit sectors, across every major industry and represent diverse business challenges. For over 60 years, we have been renowned for the quality of our research and the intellectual rigor of our work. We transform research into actionable insights. We give our clients breakthrough perspectives on their organisation and we do it in the most efficient way to achieve the desired results.

 

Personeelsrekrutering via ROBERT HALF

 

Robert Half International (NYSE: RHI) werd opgericht in 1948 en is marktleider in gespecialiseerde rekrutering. Robert Half is een erkende en toonaangevende speler op het vlak van professionele rekrutering en consultingdiensten.

Specialisaties:

 

 

Verbeter de kwaliteit van personeelsselectie

 

De kwaliteit van de rekrutering of  personeelsselectie kan nog aanzienlijk verbeteren. Maar weinig
organisaties meten de effectiviteit van de eigen personeelsselectie. Heel vaak vertrouwen
organisaties op ongestructureerde selectie-interviews, terwijl ze geen gebruik maken van
selectiemethoden die een hogere voorspellende waarde hebben.
Capaciteitentests, aantoonbare werkprestaties en gestructureerde en grondig voorbereide
interviews met vragen die SMART - specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en
tijdgebonden - worden gesteld hebben wel die hoge voorspellende waarde. Daardoor ontstaat
een meer valide interview waarmee kandidaten goed kunnen worden vergeleken met behulp
van een vooraf opgesteld scoringsssysteem.

Tags: steenkorven - picknicktafel - taxi antwerpen  - tuinmeubelen -webshop laten maken - reis brazilie - vochtbestrijding -

 

Linkbuilding

Linkbuilding is de belangrijkste SEO vaardigheid. linkbuilden heb je nodig om je website hoog te laten scoren in Google. Wij kunnen u daar bij helpen

 

macbook herstellen gent

dj trouwfeest

http://linkbuilding-vlaanderen.be/

rondreizen brazilie

reizen brazilie

Stripper boeken

Steenkorven

Verhuisbedrijf Rotterdam

Rijschool Haarlem

kunststof raamkozijn

seo abonnement

Website beveiliging

goud

Smoking kopen

 

 
© 2017 - 2020 Personeelsrekrutering

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb